15 zabavnih načina za učenje njemačkog za cijelu obitelj

Zabavni i interaktivni nacini ucenja njemackog kao obitelji e1690708494662

15 zabavnih načina za učenje njemačkog za cijelu obitelj

AI Brzi sažetak

 • Ako želite, možete se čak upisati na naš online tečaj njemačkog jezika za djecu ili za odrasle i nastaviti uživati u učenju zajedno, ali to je potpuno opcionalno.
 • Koristite svoj pametni telefon za snimanje i montažu filma u kojem vaša obitelj (ili pas ☺) govori ili uči njemački u glavnoj ulozi.
 • Na kraju, najvažnije je da uživate u vremenu koje provodite zajedno i stvarate uspomene….

Jeste li spremni sa svojom obitelji započeti uzbudljivu avanturu učenja novog jezika? Zajedničko učenje njemačkog jezika može biti korisno i ugodno iskustvo koje povezuje članove obitelji i proširuje horizonte. Zamislite radost dok igrate igre za učenje jezika, čitate njemačke knjige i istražujete bogatu njemačku kulturu, sve to provodeći vrijeme sa svojim voljenima.

U ovom članku dijelimo s vama zabavne i interaktivne pristupe učenju njemačkog jezika kao obitelji. Od zanimljivih aktivnosti koje uključuju njemački vokabular u svakodnevni život do širokog spektra dostupnih jezičnih resursa – pokrivamo sve. Bez obzira na vašu razinu znanja jezika, uvijek postoji nešto novo za otkriti. Pripremite se za uranjanje u njemački jezik i zajedničko otkrivanje cijelog novog svijeta mogućnosti.

Započnimo ovu nevjerojatnu avanturu učenja jezika kao obitelj!

Ključne točke

 • Igre i jezične aktivnosti mogu učenje njemačkog učiniti zabavnim i interaktivnim za cijelu obitelj.
 • Uključivanje njemačkog vokabulara u svakodnevne aktivnosti poput čišćenja ili kuhanja može pomoći u jačanju jezičnih vještina.
 • Obiteljske aktivnosti poput stvaranja obiteljskog stabla, snimanja filma ili plesne zabave s njemačkim pop pjesmama mogu pružiti priliku za prakticiranje jezika.
 • Resursi poput online tečajeva, dječjih knjiga, bojanki i online alata mogu poboljšati iskustvo učenja i zadovoljiti različite jezične sposobnosti.
zabavni i interaktivni nacini ucenja njemackog kao obitelji

Zabavne aktivnosti

 1. Igrajte igru. Naučite svoje dijete brojeve od 1 do 6 na njemačkom i igrajte se ‘Mensch ärgere dich nicht’ (Ludo). Također možete prilagoditi bilo koju igru pamćenja za igranje na njemačkom ili čak “Pogodi tko”.
 2. Čitajte knjigu zajedno. Čak i ako nemate nijednu njemačku dječju knjigu, na internetu ih ima mnogo koje možete zajedno čitati. Isprobajte Amiru ili Storybooks Minnesota.
 3. Očistite i pospremite nered. Radite sa svojom obitelji kako biste pospremili sve one prostore koji nisu u funkciji. Dok pospremate, potražite ‘das Spielzeugauto’ ili ‘die Puppe’ (ili bilo koju igračku koju vaše dijete zna na njemačkom). Tko će je prvi pronaći? Također, tko može pronaći mamin ‘Wein’ ili tatin ‘Bier’? A gdje je ‘Schokolade’?
 4. Izgradite brlog. Upotrijebite jastuke, stolice i deke da napravite brlog za sebe i svoju djecu. Pretvarajte se da je u Njemačkoj ili da tamo živi plišana igračka koja razumije samo njemački.
 5. Vježbajte jogu zajedno. Ali umjesto da pratite videozapise na engleskom jeziku, potražite “Yoga für Kinder” na YouTubeu i upotrijebite bilo koji od tih videozapisa.
 6. Napravite obiteljsko stablo. Nakon što ste dodali članove obitelji, mogli biste saznati što su otac/majka/kći/sin itd… na njemačkom i označiti imena na stablu na njemačkom.
 7. Snimite film. Koristite svoj pametni telefon za snimanje i montažu filma u kojem vaša obitelj (ili pas ☺) govori ili uči njemački u glavnoj ulozi.
 8. Organizirajte plesnu zabavu. Napravite popis omiljenih njemačkih pop pjesama ili akcijskih pjesama i pozovite sve na plesni podij. Evo moje omiljene njemačke akcijske pjesme: Wackel mit dem Po.
 9. Bavite se dvoranskim sportovima. Organizirajte natjecanje i potrošite energiju uz dvoranske sportove. Ne zaboravite prebrojiti svoje bodove na njemačkom!
 10. Igrajte online igre. Proširite svačiji njemački vokabular i zabavite se uz stranice kao što su The Voyage Kids ili Njemački za djecu.
 11. Ispecite njemački kolač ili kekse. Slijedite engleski ili njemački recept ili pronađite video s uputama.
 12. Organizirajte lutkarsku predstavu. Pomozite svojoj djeci da naprave lutke i zatim organizirajte zabavne predstave. Vaše dijete može biti sramežljivo, ali lutke obično vole govoriti njemački ☺.
 13. Saznajte više o novim lokacijama. Odaberite mjesto u Njemačkoj koje biste željeli posjetiti jednog dana. Naučite zanimljive činjenice o tom mjestu (koje mogu biti na engleskom) i zajedno naučite nekoliko rečenica koje biste mogli upotrijebiti kada ga ipak posjetite.
 14. Krenite u potragu za blagom. Napravite niz jednostavnih tragova na njemačkom koji će vašu djecu na kraju odvesti do nagrade.
 15. Učinite izazov. Tko može najdalje računati na njemačkom, roditelji ili djeca? Prelako? Dobro, tko može brojati dalje na njemačkom stojeći na jednoj nozi? Tko zna izgovoriti abecedu na njemačkom? Tko to može reći unazad?

Ako želite, možete se čak upisati na naš online tečaj njemačkog jezika za djecu ili za odrasle i nastaviti uživati u učenju zajedno, ali to je potpuno opcionalno. 😉

I evo ga, 15 aktivnosti koje možete raditi vi i vaša djeca. Najvažnije je zapamtiti da je proces učenja jezika putovanje, a ne odredište. Uživajte u svakom koraku tog putovanja, bez obzira na to koliko brzo ili sporo idete.

Na kraju, najvažnije je da uživate u vremenu koje provodite zajedno i stvarate uspomene koje će trajati cijeli život. Sretno učenje!

Podijeli:

Upisi u tijeku!

Pročitajte još i...

Probajte Otto Krake bez obveza!

otto krake footer background

Otto Krake je škola njemačkog i engleskog jezika za djecu od 3 do 16 godina koja inspirira i osnažuje djecu da ostvare svoje ideje dok razvijaju vještine koje traju cijeli život.

© 2016-2024. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.