Tečaj njemačkog i engleskog za predškolski
uzrast (3-6 god)

Od 3 do 6 godina:
Istraživanje kroz igru

  • Uzrast učenika:
    3 do 6 godina

  • Broj sati:
    78 šk. sati (10 mjeseci)

  • Trajanje sata:
    2 puta tjedno po 45min

Svi se slažemo da bi trogodišnjak trebao provoditi vrijeme igrajući se, a ne sjedeći za stolom. Ali, učenje stranih jezika poput engleskog i njemačkog može započeti upravo sada! Važno je naglasiti da svaka dob ima svoje optimalne obrasce učenja jezika, posebno u predškolskoj dobi. Evo na što biste trebali obratiti pažnju prilikom učenja ovih jezika s predškolskom djecom:

Engleski i njemački za predškolsku djecu: Specifičnosti tečaja

Kroz igru

Djeca predškolske dobi - djeca od 3, 4, 5 i 6 godina, imaju prirodnu potrebu za aktivnošću i igrom. Zbog toga se učenje engleskog i njemačkog jezika uvijek provodi kroz igru: vježbe za zagrijavanje, pjesme, razne zabavne aktivnosti. Tako se svijet upoznaje i stiču nova znanja.

Uz podršku roditelja

Samopouzdanje djeteta uvijek je jače kada osjećaju podršku roditelja, što se pozitivno odražava na procese usvanjanja njemačkog i engleskog jezika. Stoga, u učionici, djeca od 3 godine definitivno trebaju odraslu osobu koja će ih podržavati i pomoći im na početku da se snađu u novim uvjetima. Starija djeca već mogu odmah samostalno raditi u grupama.

Naš pristup učenju engleskog i njemačkog za djecu od 3 godine tako je osmišljen da, čak i ako se dijete ne igra sa svima, već je zauzeto vlastitim aktivnostima ili promatra iz pozadine aktivnosti na nastavi i dalje će pamtiti sve što se dogodilo tijekom lekcije.

Stalna promjena aktivnosti

Djeca ove dobi još uvijek se ne mogu koncentrirati na jednu stvar duže od nekoliko minuta, stoga su naši sati engleskog i njemačkog jezika prepuni različitih aktivnosti koje uključuju plesanje, skakanje, trčanje, kreativno izražavanje, a sve to dok uče jezike. Tijekom jednog sata, djeca sudjeluju u 15-17 različitih aktivnosti.

Emocionalno

Učenje engleskog i njemačkog jezika za djecu provodi se tehnikom emocionalne uključenosti. Na kraju krajeva, emocije su najbolji način da zainteresiramo dijete. Uživa gledajući kako se mačić igra s leptirom, a usput pamti imenice, glagole, prijedloge i općenito se navikava na strani govor.

Engleski i njemački za predškolsku djecu: Prednosti učenja

Brzo usvajanje jezika

Što je dijete mlađe, to bolje pamti riječi i zvukove. To olakšava uspostavljanje pravilnog izgovora i prilagođavanje engleskom i njemačkom govornom okruženju.

Prednosti bilingvizma

Znanstveno je dokazano da dvojezična djeca brže pamte i analiziraju informacije, lakše prelaze na nove zadatke i lakše se koncentriraju na njihovo rješavanje.

Razvijanje jezične intuicije

U budućnosti će jezična intuicija omogućiti djetetu da gramatički ispravnije govori i piše.

Govorenje bez straha

Za razliku od odraslih, djeca se ne boje govoriti strani jezik. Razmišljanje se razvija paralelno s govorom, pojmovi se tek formiraju, a u tom procesu sudjeluju riječi bilo kojeg jezika, ne moraju se “prevoditi”.

Probajte Otto Krake bez obveza!

Povezane novosti

otto krake footer background

Otto Krake je škola njemačkog i engleskog jezika za djecu od 3 do 16 godina koja inspirira i osnažuje djecu da ostvare svoje ideje dok razvijaju vještine koje traju cijeli život.

© 2016-2024. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.