Tečaj njemačkog i engleskog za školarce
(7-10 god)

Od 7 do 10 godina:
Istražite svijet jezika s prijateljima

  • Uzrast učenika:
    7 do 10 godina

  • Broj sati:
    78 punih sati (10 mjeseci)

  • Trajanje sata:
    2 puta tjedno po 60min

Dob između 7 i 10 godina fascinantno je razdoblje za djecu. Oni postaju svjesniji i žele naučiti što više novih i uzbudljivih stvari. Primijetite dijete koje s entuzijazmom obavlja ono što voli - toliko je uvučeno u aktivnost da vrijeme za njega prolazi potpuno nezamjetno! U našem centru Otto Krake, primjenjujemo isti princip dok podučavamo naše učenike njemačkom i engleskom jeziku.

Njemački i engleski za školarce: značajke učenja

Poticanje pravog interesa

Učenike prvih razreda moguće je zainteresirati za učenje jezika samo ako im se to sviđa. Tijekom nastave njemačkog i engleskog jezika za osnovnoškolce koristimo vizualne materijale i igre koje smo posebno osmislili. Svaki tečaj ima i svoje crtiće koji pripovijedaju humoristične priče o prijateljstvu, hrabrosti, obiteljskim vrijednostima i dobroti. Ovakav pristup ne samo da podučava strane jezike, već i gradi pravilan sustav vrijednosti za dijete.

Uključivanje u igru

Nastava u prijateljskom okruženju preduvjet je za učinkovito učenje. Učenici uče ne samo od učitelja, već i jedni od drugih. Kada s prijateljima rješavate zahtjevan, ali uzbudljiv zadatak, nove informacije se brže pamte. Što može biti zanimljivije od spašavanja planeta, zajedničkog kuhanja jela ili stvaranja umjetničkog djela? Kada tim ostvari rezultat, djeca razvijaju pozitivne emocije povezane s učenjem. A u tom procesu, učenici su toliko zauzeti da i ne primijete kako su počeli razgovarati samo na njemačkom i engleskom.

Pažnja svakom djetetu

Rad u malim grupama od 5 - 10 polaznika omogućuje maksimalnu korist od kolektivnog učenja i istovremeno omogućuje posvećivanje pažnje svakom djetetu pojedinačno. Učenici su izuzetno osjetljivi na svoj uspjeh, pa se naši učitelji fokusiraju na podršku svakom učeniku.

Razvoj sveobuhvatnih jezičnih vještina

Tečajevi njemačkog i engleskog za osnovnoškolce su koncipirani na način da razvijaju cjelokupne jezične vještine učenika: govor, slušanje, čitanje, pisanje, te gramatiku. U našem pristupu učenja, usmjerenom na različite metode i interakciju, djeca se uključuju u rasprave na suvremene teme, dok ih istovremeno potičemo na kritičko razmišljanje i rad s informacijama. Svaki element našeg nastavnog plana je osmišljen kako bi osigurao da naši učenici steknu sveobuhvatano i duboko razumijevanje njemačkog i engleskog jezika.

Kako izgleda nastava za školarce u Otto Krake?

Potpuno na njemačkom i engleskom

Djecu podučavamo njemačkom i engleskom jeziku kao da su to njihovi materinji jezici. Sva komunikacija u učionici odvija se na oba jezika, bez prijevoda. Ovaj pristup pomaže djeci da intuitivno razumiju jezike i da razmišljaju na njima. Svi naši tečajevi za školsku djecu temelje se na ovom pristupu.

Kroz komunikaciju i slušanje

Mi smo protiv mehaničkog učenja riječi i jednostavnog prevođenja. Naš glavni zadatak je naučiti dijete da govori i razumije njemački i engleski jezik bez potrebe za prijevodom. Stoga govoru i slušanju, procesu slušanja stranog govora, posvećujemo puno pažnje ne samo tijekom nastave. Da bismo podržali vježbanje slušanja kod kuće, učenicima pružamo audio snimke i materijale za slušanje u pozadini.

Na razigran način

Igre su najbolji način da djecu angažiramo i ujedno ih nešto naučimo. Stoga naši sati obiluju različitim aktivnostima: sportskim igrama, logičkim zadacima, projektnim radom u timu, crtanjem i još mnogo toga. Čak i gramatiku učenici uče na zanimljiv način kroz igru. S punim povjerenjem možemo reći da podučavamo njemački i engleski jezik za školarce u pravom duhu igre!

S pozitivnom motivacijom

Pohvale i ohrabrenja pomažu djetetu da stekne samopouzdanje i potiču ga da nauči nešto novo. Stoga naši učitelji hvale i podržavaju djecu u svakom, pa i najmanjem uspjehu. A kada je potrebno ispraviti pogreške i ukazati na pravi put, to uvijek činimo kroz podršku i ohrabrenje.

Probajte Otto Krake bez obveza!

Povezane novosti

otto krake footer background

Otto Krake je škola njemačkog i engleskog jezika za djecu od 3 do 16 godina koja inspirira i osnažuje djecu da ostvare svoje ideje dok razvijaju vještine koje traju cijeli život.

© 2016-2024. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.